Återförsäljare           Säkerhetsdatablad           Produkthandbok           Kontakta oss

Undervattenselektroder

Undervattenselektroder

Vi har ett sortiment av svets- och skärelektroder samt andra produkter för arbete under vatten. Sortimentet är utvecklat av verksamma dykare och för dykare. Samtliga tillsatsmaterial går också att använda på land också. Vi kan även erbjuda speciella utbildningar riktade till dykare, arbetsledare samt underhållspersonal.

Exodus syrgaslans

Vi erbjuder bland annat Exodus produkter. Exodus är en traditionell ”exotermisk” syrgaslans med ett heltäckande, isolerande hölje. Används tillsammans med Broco BR-22 eller Broco BR-22 Plus syrgasbrännare.

Broco BR-22 samt den nya Broco BR-22 Plus, syrgasbrännare

Två syrgasbrännare i Terosystems sortiment. Passar till Exodus Syrgaslansar. Vi har även reservdelar till båda syrgasbrännarna.

Broco BR-22 PLUS

Reservdelar till både Broco BR-22 och Broco BR-22 Plus

Låsmutter (Nut collet)
Spännhylsa (Brass collet)
Backslagspärr komplett (Flash arrestor/Screen monel)
Neoprenpackning 16 mm (Neoprene washer)
Neoprenpackning 41 mm (Neoprene washer)

Svetselektrod Barracuda Gold

Lättsvetsad låglegerad elektrod. Lugn och stabil ljusbåge. Lättslaggad och lätt att återtända.

Svetselektrod Hammerhead “Wet-Spot”

En höglegerad, lättsvetsad undervattenselektrod. Rostfri elektrod för sammanfogning mellan stål och och rostfria legeringar. Även för punktsvetsning s.k. riveting.

Skärelektrod Swordfish

Swordfish är en skärelektrod som används utan syrgas. Främst där man ur säkerhetssynpunkt vill undvika användandet av syrgas. Skär effektivt av plåt, kätting, bultar och balkkonstruktioner.

Stinger Elektrodhållare

Stinger elektrodhållare används vid svetsning och skärning under vatten. Lätt att använda. Anpassad för användning under vatten. Lätt att demontera.

PVL – Skärbrännare för skärning med syrgas under vatten

PVL Gasbrännare för effektiv skärning med syrgas under vatten. PVL är en mycket effektiv gasbrännare för skärning under vatten. Används med propan och syrgas. PVL skär mycket snabbare än traditionella syrelansar och skär effektivt i stål, gjutjärn, brons, koppar och aluminium. Används bl.a. till hål för bultar, tidigare svetsade detaljer, räls, kätting och stålprofiler.

Automatiskt avbländningsbart svetsglas

Ett nytvecklat automatiskt avbländningsbart svetsglas som uppfyller alla krav och ger ett säkert och bekvämt arbete. Fullt vattenskyddat för svets- och skärarbeten under vatten.

Piranha II

Piranha II är ett kontrollsystem för svetsning med en inbyggd säkerhetsströmbrytare.